Home

 

 

 
   
 


Achtergrond

Güler Lacht is ontstaan binnen het kader van de Stadt München World-Wide Photobiënnale, welke in maart 2006 Groningen aandeed. Voor deze expositie op wereldreis maakten Onur en Janna zelfportretten in turkse setting, en stelden kijkers de vraag na te denken over hun (voor-) oordelen. De portretten reizen nu met honderden, misschien al met meer dan duizend andere zelfportretten de wereld over. Onur en Janna zijn van plan de biënnale in Istanbul te ontmoeten en uit te breiden met behulp van Turkse kunstenaars. 

Güler Lacht liet weer van zich horen tijdens de Atelier Route Groningen 2007. Bezoekers van de atelierroute werden uitgenodigd zich te laten fotograferen in de Guler Lacht studio. De resultaten waren tijdens het Noorderlicht festival Act of Faith van 2007 gepresenteerd. Güler Lacht heeft als droom naar Istanbul te gaan, om daar mensen te laten plaatsnemen op de studiokruk en te vragen de hoofddoek en de snor af te nemen.

Tijdens KunstSpoor Stedum openden de Studio's op het platteland van Groningen, en was de expositie te zien op de zolder van een prachtige oude boerderij.

Güler Lacht bracht de zomer van 2010 door in Open Stal - Oldeberkoop en was Pinksteren 2011 druk aan het werk op de voormalige militaire luchtbasis Zuidkamp, bij Enschede.